Nerike 2 aug 2010

Detta är ejn dot html [11 kB]. Another page: hog.html [4 kB} samt aaa

sjön Tysslingen i Västernärke Sjön Tysslingen samt en Honda Accord

Lekebergsåsen Landskap i Närke

Smedjan Smedjan

Höglunda, vy från norr Höglunda från norr

Höglunda Höglunda, vy från söder

Jordbruksmark i Edsberg Vid Lekebergsåsen

Kilsbergen i fjärran Kilsbergen i fjärran, foto 2010 07 30.

Lokala skyltar Gropen

Märta Märta vid Edsbergs kyrka

Höglunda

Märta på väg Märta på väg


Örebro slott Örebro slott och den forsande Svartån (2 augusti 2010)


Lagt till några foton från Nerike i december 2014.

Fler foton från Höglunda

hor lin red

♫ ♫ ♫ ♫ Fina pinnstolar i massivt trä

 

Långasjö 1942 - Tidig Transport Till Tingsryd

 

ora hor lin

Stäket med Skogsö på styrbords sida was Stäket med Skogsö på styrbords sida

Ångbåten gled tyst över vattnet som en vit svan - inget oljud - inga vibrerande dieselverk. Här var det en äkta ångmaskin. Fin besättning. Fin miljö, god mat, trevliga människor, så det vidunderligt vackra, nästan tropiska sommarväder vi hade i Sverige i augusti 1997. Ja, det var en minnesvärd skön dag.

Från Saltsjön genom Skurusundet och Lännerstasundet, via det smala Stäkesund in i Knapens hål. På babords sida Lännersta och Boo gamla kyrka. Förbi Skogsö-monumentet på styrbords sida med Skogsö (Saltsjöbaden), där svenskar år 1809 försvarade sig mot en liten rysk störstyrka, som rott över för att bränna ned hus, som en hämnd för någon oförätt mot ryske tsaren. Stora förluster på båda sidor; det var för 190 år sen — senast vi var i krig, tror jag.
Ut mot Baggensfjärden, härlig sjöresa...

ora hor lin


red hor lin

Kriminalvårdsanstalten Ödevatas arkiv i Vadstena

Arbetshemmet i Ödevata, för vilket landstinget var huvudman, började sin verksamhet år 1923 och upphörde 1952. Under åren 1943-1952 bestod verksamheten blott i hänvisning av intagna till andra arbetshem. Arbetshemmets i Ödevata arkiv förvaras i landsarkivet i Vadstena (VALA/00639).

Fastigheten Ödevata utarrenderades 1943 och försåldes senare till dåvarande fångvårdsstyrelsen, som under åren 1955-1965 där drev en fångkoloni. Från 1943 och under ett antal år fungerade också Ödevata som annex till fängelset i Kalmar. Under åren 1943-1945 användes Ödevata även som flyktingförläggning.

Kriminalvårdsanstalten Ödevata hörde under åren 1966-1974 till Södra räjongen, år 1975 - som lokalanstalt - till Malmöregionen och fr.o.m. 1976 - också som lokalanstalt - till Linköpingsregionen. Anstalten lades ner 1997-12-31.

red hor lin

background fr ginseng.html, 30/9 och solen står lågt. En svår tid ligger framför oss på nedre botten... och denna breddgrad.

red hor lin

Arirang, en restaurang på Luntmakargatan, i Vasastan, Stockholm. Kimchi och pulgogi - en läcker sallad och en kötträtt som även finns på ICA (ibland). Det är fråga om spicy fermented vegetables and grilled marinated meat. T.ex. de specialmarinerade revbensspjällen.

Därtill en god IPA öl, t ex från Visby. Cumin Club på Luntmakargatan 90 är en bra restaurang också, med goda rätter och en trivsam miljö.

Snart får vi en plats där vi kunna pröva goda T o f u rätter...
tofu tofu salad

Bilderna från www.yipintofu.se

red hor lin

sidans topp       RWD pages       Stolmakare       vaccineringar

red hor lin

Upp på sidan   |   ejn.html   |   alla sidorna   |   Höglunda i hog html

2017 01 14

back to top