main index 5619 index Nedåt

Bilder från en utflykt till Dalarö den 28/8 2002


badflickor 28/8 2002Bad badande vid stranden 28/8 2002rekordsommar Rekordsnö i decembersnön som föll i fjor

Ned       Mitt på sidan       Tillbaka

mammor badvakterstyrbords nymfer mammor badvakterbadnymfer babord rekreation invid tallskogsdungenNog med bad

Bilderna är klickbara för större storlek.alla sidorna

Olof Palme

Talet om den odelbara friheten blir till en fars när icke-inblandningens hyckleri upprätthålls och av affärsmännen värderas i lönsamhet. Det var ett stort stöd för oss att äntligen åtminstone en person, till vilken sedan andra anslöt sig, hade modet att energiskt och tydligt bryta mot principen om icke-inblandning: den svenske statsministern Olof Palme, när det amerikanska flygvapnet med intensifierad brutalitet ville bomba Nordvietnam in i freden.

Olof Palmes mod har smittat av sig på andra och det skulle vara en tröst för oss författare och intellektuella om denna smitta spred sig och om vi kunde få politikerna att stödja vår apell för den odelbara friheten.

Vi författare är de borna inblandarna, vi blandar oss i Sovjetunionens, Tjeckoslovakiens, Spaniens, Indonesiens, Brasiliens och Portugals rättskipning och kulturpolitik och vi blandar oss i den skrämmande utvecklingen i Jugoslavien, där man åter är i färd med att söka syndabockar och där en förhoppning kommer att begravas [ . . . ]

Heinrich Böll. Inblandning önskas
Einmischung erwünscht (först publicerat som 'A Plea for Meddling' i The New York Times den 18 februari 1973.

€€


URL:  http://ejnar.se/5619/stranden.html
Uppdatering: 2009 02 12 [2017 01 08]
Used code:	 dec.css